Drop Down Menus

      Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

      ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ Π.Α.Ο ΒΑΡΔΑΣ ???


      Πόση σημασία αλήθεια δίνουμε στην αναμφίβολα πρώτη ανάγκη των παιδιών, αυτή που τα ωθεί να κυνηγούν μια ...μπάλλα,
      ψάχνοντας χαρά, διασκέδαση παιχνίδι αρχικά. 


      Μετά έρχονται τα όνειρα… αρχίζουν οι ελπίδες… οι στόχοι… η πίεση...  φυσιολογική, καθώς εύκολα στα μάτια ενός παιδιού δημιουργούνται ‘’ήρωες’’ που θέλει να τους μοιάσει, να τους αντιγράψει, να τους ξεπεράσει.
      Οι μικροί ‘’ποδοσφαιριστές’’ από το παιχνίδι βρίσκονται ξαφνικά στο ‘’στίβο μάχης’’ συνήθως ανέτοιμοι, σωματικά και ψυχικά, κατευθυνόμενοι από εμάς τους προπονητές, τους γονείς, τις ακαδημίες και όλους τους εμπλεκόμενους, στο κυνήγι της επιτυχίας και της καταξίωσης...Λένε, πως η ανάπτυξη του ποδοσφαίρου περνάει από τις υποδομές. Οι ελπίδα βρίσκεται στα παιδικά πρωταθλήματα και τις ακαδημίες-σχολές ποδοσφαίρου.

      Οι υπεύθυνοι των ακαδημιών-σχολών του Π.Α.Ο  ΒΑΡΔΑΣ παίζουν σημαντικό ρόλο σε όλη αυτή τη διαδικασία.

      Σκοπός της ακαδημίας του Π.Α.Ο ΒΑΡΔΑΣ είναι να εντάξουμε τα παιδιά στο παιχνίδι και να τα βοηθήσουμε να το απολαύσουν: Να τρέξουν, να παίξουν, να χαρούν. Επίσης, η συνεργασία, η κατανόηση της λέξης ‘’ομάδα’’ , η σωστή συμπεριφορά και η ανάπτυξη της κοινωνικότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή όλων των παιδιών, κάτι το οποίο ξεχνάμε στο ‘’βωμό’’ της νίκης. 

      Η νίκη σε αυτό το στάδιο, είναι η συμμετοχή, η ικανοποίηση και η ανάπτυξη των κινητικών και τεχνικών δεξιοτήτων των παιδιών.Ο στόχος δεν πρέπει να είναι αποκλειστικά οι νίκες. Οι νίκες σαν κριτήριο εισροής παιδιών δεν είναι ο σωστός δρόμος. Πιστεύουμε πως αυτή η αντίληψη πλέον έχει ξεπεραστεί. Αυτό που επιζητούν οι γονείς είναι να μπορεί το παιδί να αθληθεί σωστά και με ασφάλεια. Να πάρει βάσεις σαν αθλητής και σαν προσωπικότητα, που θα του χρησιμεύσουν στο μέλλον.

      Η φιλοσοφία της σχολής του ΠΑΜΒΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΥ περνά μέσα από τους προπονητές. Φροντίζουμε να είναι διπλωματούχοι, να έχουν γνώσεις, να μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά, ακολουθώντας τις προπονητικές νόρμες του παιδικού ποδοσφαίρου. 

      Επιμένουμε στις ιατρικές εξετάσεις των παιδιών, έστω κι αν οι γονείς τις αμελούν. Εκτός, από το προπονητικό πρόγραμμα, σημαντική είναι η υλικοτεχνική υποδομή. Εκτός το προπονητικό υλικό (μπάλες κατάλληλες ανά ηλικία, σκάλες συναρμογής, εμπόδια, πιατάκια κ.α.) οι εγκαταστάσεις πρέπει να είναι ασφαλείς και καθαρές. 

      Απαραίτητη η παρουσία γιατρού στους αγώνες και τις προπονήσεις. Βασικό κομμάτι και αναπόσπαστο σε όλη αυτή τη διαδικασία είναι οι ενημερωτικές συναντήσεις των υπεύθυνων των ακαδημιών, των προπονητών με τους γονείς. Τουλάχιστον στην αρχή, τη μέση και το τέλος της αγωνιστικής χρονιάς. Είναι πάντα κέρδος, όσα θα ειπωθούν. 

      Επίσης, κάποιες ενημερωτικές ημερίδες με θέματα διατροφής, συμπεριφοράς, ψυχολογίας που πολύ εύκολα μπορούν να οργανωθούν, είναι απαραίτητες.

      ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΣΕΝΤΡΕΣ ΤΗΣ ...ΕΛΠΙΔΑΣ Ο Π.Α.Ο ΒΑΡΔΑΣ ΒΑΖΕΙ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΚΑΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΛΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ...


      Στον επίλογο, σας υπενθυμίζουμε το ποίημα ‘’ Τα παιδιά μαθαίνουν από τον τρόπο που ζουν’’:

      Αν  ένα παιδί ζει μέσα στην κριτική:
      Μαθαίνει να κατακρίνει.
      Αν ένα παιδί ζει μέσα στην έχθρα:
      Μαθαίνει να καυγαδίζει.
      Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ειρωνεία:
      Μαθαίνει να είναι ντροπαλό.
      Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ντροπή:
      Μαθαίνει να είναι ένοχο.
      Αν ένα παιδί ζει μέσα στην κατανόηση:
      Μαθαίνει να είναι υπομονετικό.
      Αν ένα παιδί ζει μέσα στον έπαινο:
      Μαθαίνει να εκτιμά.
      Αν ένα παιδί ζει μέσα στη δικαιοσύνη:
      Μαθαίνει να είναι δίκαιο.
      Αν ένα παιδί ζει μέσα στην ασφάλεια:
      Μαθαίνει να πιστεύει.
      Αν ένα παιδί ζει μέσα στην επιδοκιμασία:
      Μαθαίνει να έχει αυτοεκτίμηση.
      Αν ένα παιδί ζει μέσα στην παραδοχή και φιλία:
      Μαθαίνει να βρίσκει την αγάπη μέσα στον κόσμο.

      (Ronald Russel, Lessons from life, 1971). Ας απασχολήσει προπονητές, γονείς και υπεύθυνους ακαδημιών, για το τι παραδείγματα και εικόνες πρέπει να δίνουμε και πως πρέπει να φερόμαστε στα παιδιά .

      ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 20.00 ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΛΑΚΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡΔΑΣ ...

      ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ