Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

'' ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ..Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΤΟΥ Π.Α.Ο ΒΑΡΔΑΣ ''


 Πως βλέπεις φέτος την ομάδα του Π.Α.Ο ΒΑΡΔΑΣ ?
Η ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει σταθερά μια ανοδική πορεία κ φέτος με παρακαταθήκη τις δυο τελευταίες σεζόν αγγίζει την κορυφή της Γ' Εθνικής.
Όλοι είμαστε περήφανοι για την εξαιρετική φετινή πορεία.
Συγχαρητήρια σε όσους μοχθούν και δουλεύουν σκληρά γι¨αυτό
... Ποιο είναι το μυστικό της ανοδικής πορείας τις ομάδας?
Η ομάδα μας οφείλει την μέχρι έως τώρα επιτυχημένη πορεία της στο μεράκι,στη διάθεση και στην αγάπη που δείχνει σύσσωμο το συμβούλιο της ομάδας.
Οπως επίσης ακόμη στη σκληρή προσπάθεια των παιχτών,των προπονητών αλλά και στην στήριξη των φιλάθλων της ΒΑΡΔΑΣ που χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει να αναδειχθούμε.


 Ποιος είναι ο στόχος των προπονήσεων σας ?
Στόχος μας είναι η τεχνική βάση για την εξέλιξη των αθλητών (τερματοφυλάκων), η κατανόηση της θέσης του σύγχρονου τερματοφύλακα και η ευχαρίστηση του αθλητισμού.
Αυτό που προσπαθούμε μέσα από τις σύγχρονες μεθόδους που χρησιμοποιούμε είναι να δημιουργήσουμε σκεπτόμενους τερματοφύλακες με προσωπικότητα και ηγετική ικανότητα.


Η απόδοση των τερματοφυλάκων είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς ?
Η απόδοση των τερματοφυλάκων είναι συνδυασμός φυσικά του ταλέντου αλλά και σκληρής δουλειάς,πειθαρχείας,συγκέντρωσης και θέλησης στο ότι κάθε μέρα μέσα από τις προπονήσεις θα πρέπει να γινόμαστε καλύτεροι.
Αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα στο ότι και οι δύο τερματοφύλακες που έχουν αγωνιστεί φέτος με την ομάδα (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,ΚΑΠΟΥΤΑΓΛΗΣ) στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής έχουν κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και αρνούνται πεισματικά να δεχτούν γκολ.


 Πώς εκμεταλλεύεσαι τα ειδικά χαρακτηριστικά ενός πορτιέρο ?
Η φιλοσοφία μου είναι να βελτιώσουμε όσο περισσότερο γίνεται τα θετικά του στοιχεία κι όχι τα αρνητικά.
Προφανώς και δουλεύουμε με τέτοιο τρόπο ώστε τα λάθη που κάνει ο τερματοφύλακας να τα διορθώσουμε, τα βασικά τουλάχιστον, ωστόσο θεωρώ ότι όταν προσπαθείς έναν παίκτη μόνο να τον διορθώσεις, τότε δεν θα έχεις αποτέλεσμα.
Πρέπει να δουλέψεις περισσότερο στα καλά του στοιχεία και να τα αναπτύξεις όσο μπορείς για να καταφέρεις ν’ αναδείξεις στοιχεία που έχει.
Στο ποδόσφαιρο δυστυχώς δεν υπάρχει λάθος και σωστό, αλλά σωστές και λάθος αποφάσεις.


 Πώς διορθώνονται οι αδυναμίες που έχει κάθε γκολκίπερ ξεχωριστά, ενώ πρέπει να δουλεύουν μαζί ?
Καταρχάς, έχουμε ένα κοινό στόχο για όλους. Παράδειγμα, το παιχνίδι της Κυριακής. Και εστιάζουμε σ’ αυτό. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν τα ατομικά κομμάτια, που δουλεύουμε με τον καθένα ξεχωριστά, για να τα βελτιώσουμε.
Αυτά δουλεύονται ως έξτρα προπόνηση.


 Ποια  η ιδιομορφία της θέσης του τερματοφύλακα και οι απαιτήσεις της τόσο στο γήπεδο αλλά και στις προπονήσεις ?
Σίγουρα είναι μία πολύ δύσκολη θέση, σκεφτείτε ότι αν κάνει λάθος ο αμυντικός μπορεί να τον διορθώσει ο τερματοφύλακας, τον τερματοφύλακα κανείς δεν μπορεί να τον διορθώσει.
Αυτή είναι η ιδιαιτερότητα του τερματοφύλακα.
Στην προπόνηση χρειάζεται πολλή δουλειά.


 Ποιο είναι κατά τη γνώμη σου το μυστικό για να γίνεις ένας καλός τερματοφύλακας ?
Πρέπει πρώτα απ’ όλα να έχεις το ταλέντο και όρεξη για δουλειά, μετά έρχεται η προσωπικότητα.
Εκτός από το ταλέντο όμως σημαντικό ρόλο στην απόδοση ενός τερματοφύλακα παίζει η καθημερινή προπόνηση αλλά και η προετοιμασία πριν από κάθε αγώνα.


  Η «μαγική» λέξη λοιπόν για σένα είναι, δουλειά ?
Βέβαια.
Δεν υπάρχει τίποτε άλλο που να σε βελτιώσει και να σε κρατήσει σε φόρμα.Λιγοι μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει να είσαι τερματοφύλακας, λίγοι ξέρουν τι πίεση υπάρχει.
Εγώ μπορώ να καταλάβω πολλά πράγματα γιατί την έχω παίξει την θέση.
Νιώθω την ψυχολογία του τερματοφύλακα του ΠΑΜΒΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΥ, ξέρω που πρέπει να μιλήσω, τι να πω για να πιάσει τόπο.
Ξέρεις, η πίεση που ασκείται είναι τεράστια,το λάθος φαίνεται και πρέπει ο γκολκίπερ να είναι πάντα σε μεγάλο βαθμό ετοιμότητας.


 Πόσο δύσκολο για σένα είναι να διατηρείς ενωμένο το γκρουπ των τερματοφυλάκων, διότι πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι ανταγωνίζονται για μία και μοναδική θέση,να τους κάνεις να λειτουργούν ως ομάδα ?
Αυτό είναι το πιο δύσκολο που έχει να αντιμετωπίσει ένας προπονητής τερματοφυλάκων. Πρέπει να κερδίσουμε την εκτίμηση τους μέσα από τη βελτίωση τους. Μόνο όταν θα δει τη βελτίωση, θα σε πιστέψει. Το κερδίζεις μέσα από την προπόνηση και την προσπάθεια, ώστε ο γκολκίπερ να αξιοποιήσει την ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί.


 Τι έχεις να πεις για τους τερματοφύλακες του ΠΑΜΒΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΥ ?
Μπορώ να ομολογήσω ότι η ομάδα μας διαθέτει από τους καλύτερους τερματοφύλακες της κατηγορίας μας παρά το μικρό μέσο όρο της ηλικίας τους.
Και οι δυο τους όποτε έχει κριθεί να αγωνισθούν είναι πάντα σε πλήρη ετοιμότητα διαθέτοντας ωριμότητα κ σύνεση γι' αυτό που κάνουν


Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω το συμβούλιο της ομάδας του Π.Α.Ο ΒΑΡΔΑΣ για την εμπιστοσύνη που μου δείχνει.

Επίσης τους παίχτες για το σεβασμό τους κ την προσπάθεια τους,τους προπονητές συναδέλφους,και πάνω απ' όλα τους φιλάθλους για τη στήριξη τους τόσο στο πρόσωπο μου αλλά περισσότερο για την καθημερινή βοήθεια που παρέχουν.

Ο ένας εκτιμά τον άλλο, ο ένας βοηθά τον άλλο, οι ποδοσφαιριστές, οι προπονητές είναι όλοι ένα και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα κατορθώματα του ΠΑΜΒΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΥ ...!!!

ΠΑΜΒΟΥΠΡΑΣΙΑΚΟΣ