Drop Down Menus

      Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

      ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ 13 ΟΜΑΔΩΝ ΤΟΥ 9ου ΟΜΙΛΟΥ


      Με 13 ομάδες από 6 νομούς θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα του 9ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

      Οι ομάδες ανά νομό
      Αχαΐα: Θύελλα Πατρών, Διαγόρας Βραχνεΐκων, Παναιγιάλειος, Αχαϊκή
      Ζάκυνθος: ΑΠΣ Ζάκυνθος, ΑΟ Τσιλιβή, Εθνικός Σκουλικάδου
      Ηλεία: ΠΑΟ Βάρδας, Αίας Γαστούνης
      Μεσσηνία: ΑΟ Διαβολιτσίου, Πάμισος Μεσσήνης
      Κεφαλληνία-Ιθάκη: Παλληξουριακός
      Αιτωλοακαρνανία: Ναυπακτιακός Αστέρας

      Προφίλ των ομάδων:


      ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ
      Ο Παμβουπρασιακός Αθλητικός Όμιλος Βάρδας «Π.Α.Ο. Βάρδας» από τη Βάρδα Ηλείας, ιδρύθηκε το 1948 και χρώματα της ομάδας το πράσινο και το λευκό. Έδρα του συλλόγου αποτελεί το Δημοτικό Στάδιο Βάρδας «Γρηγόρης Καλάκος». Από την περίοδο 2013-14 αγωνίζεται ανελλιπώς στην Γ’ Εθνική Κατηγορία! Στο τιμόνι της ομάδας ένας από τους καλύτερους προπονητές στην κατηγορία, ο Μίκι Τσίρκοβιτς.


      ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
      Οι “πασάδες του Αιγίου” ιδρύθηκαν το 1927.
      Έδρα τους το Δημοτικό Στάδιο Αιγίου χωρητικότητας 7.000 θεατών.
      Μετρά 7 συμμετοχές στην Α’ Εθνική, 22 στη Β’, 16 στη Γ’ και 15 στη Δ’ Εθνική.


      ΖΑΚΥΝΘΟΣ
      Οι κιτρινομπλέ της Ζακύνθου ιδρύθηκαν ύστερα από συγχώνευση δυο άλλων σωματείων, του Απόλλωνα και του Ζακυνθιακού το 1970. Στο σήμα της ομάδας, ωστόσο, αναγράφεται η παλαιότερη ημερομηνία του 1961, που αναφέρεται στην ίδρυση ενός εκ των δύο ιδρυτικών συλλόγων. Έδρα τους το Στάδιο Ζακυνθίων Ολυμπιονικών, 2.000 θεατών.
      Μετρά 11 συμμετοχές σε Β’ και Γ’ Εθνική. Αξιοσημείωτο ότι τις μισές σεζόν έχει αγωνιστεί στο Νότιο όμιλο και τις άλλες μισές στον Βόρειο!


      ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ
      Ομάδα από τα Προσφυγικά της Πάτρας. Επίσημο έτος ίδρυσης του συλλόγου είναι το 1930 και είναι ένα από τα πρώτα 100 αναγνωρισμένα ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας. Αγωνίζεται στο ιδιόκτητο Γήπεδο Φώτης Αραβαντινός χωρητικότητας 2.000 θεατών.


      ΑΙΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ
      Ο Άγιαξ της Ηλείας αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Γαστούνης Ηλείας. Έτος ίδρυσης του συλλόγου είναι το 1939. Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί στα πρωταθλήματα της Γ’ και Δ’ Εθνικής κατηγορίας.


      ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ
      Ο Παλληξουριακός είναι ο εκπρόσωπος της Κεφαλλονιάς στον Όμιλο. Ιδρύθηκε το 1950 και έχει ως χρώματα το κόκκινο και το λευκό.
      Είναι κάτοχος 9 πρωταθλημάτων Κεφαλλονιάς-Ιθάκης, ενώ με την τελευταία κατάκτηση του πρωταθλήματος ΕΠΣΚΙ τη σεζόν 2019-2020 κέρδισε την άνοδο στην Γ’ Εθνική κατηγορία για δεύτερη φορά στην ιστορία του . Αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Ληξουρίου «Άγιος Αντώνιος».


      ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΚΟΥΛΙΚΑΔΟΥ
      Ο Εθνικός ιδρύθηκε το 1982 στο Σκουλικάδο Ζακύνθου (σήμερα αριθμεί περίπου 800 κατοίκους). Φέτος πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στη Γ’ Εθνική υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Νόλη. Θα αγωνίζεται στο Δημοτικό Γήπεδο Μαχαιράδου.


      ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
      Οι “νερατζούρι” της Μεσσηνίας ιδρύθηκαν το 1957 με έδρα το ομώνυμο χωριό των 853 κατοίκων. Το 2019 κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Α’ Μεσσηνίας και φέτος διανύει τη δεύτερη σεζόν στη Γ’ Εθνική.


      ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ
      Έδρα του Διαγόρα είναι η κωμόπολη των Βραχναίικων και του Μονοδενδρίου, έξω από την Πάτρα. Θεωρείται ο κοινός εκπρόσωπος των δύο κοινοτήτων που οι περισσότεροι κάτοικοι τους έχουν κοινή καταγωγή. Ιδρύθηκε το 1960 με χρώματα μπλε – άσπρο και έμβλημα τον αρχαίο ολυμπιονίκη Διαγόρα. Έδρα το Δημοτικό γήπεδο Βραχναίικων. Έχει συμμετοχές στη Δ΄εθνική κατηγορία τις περιόδους 2008-09 έως και 2011-12, ενώ από τη σεζόν 2018-19 αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική.


      ΑΧΑΪΚΗ
      Ιδρύθηκε το 1945, αλλά υπήρχε ως ανεπίσημο σωματείο ήδη από το 1920. Χρώματά της είναι το κίτρινο και το μαύρο και αγωνίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Κάτω Αχαΐας, χωρητικότητας 2.000 θέσεων. Μετρά 37 συμμετοχές σε Β’, Γ’ και Δ’ Εθνική Κατηγορία από το 1970.
      Επιστρέφει σε εθνική κατηγορία μετά από απουσία 5 ετών.


      ΑΟ ΤΣΙΛΙΒΙ
      Η ομάδα ιδρύθηκε τις αρχές της δεκαετίας του 1970, ανεπίσημα όμως, και έδινε απλώς φιλικά με άλλες ομάδες της Ζακύνθου. Το 1987 ιδρύθηκε και επισήμως για να ενταχθεί στο δυναμικό της Ε.Π.Σ. Ζακύνθου. Με βασικά χρώματα το κόκκινο και το άσπρο, πέρυσι έκανε μια καλή σεζόν στη Γ’ Εθνική.


      ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
      Ο Πάμισος ιδρύθηκε το 1929 στη Μεσσήνη και πήρε το όνομά του από τον ποταμό Πάμισο που διαρρέει την πόλη. Είναι η δεύτερη πιο λαοφιλής ομάδα της Μεσσηνίας, μετά την Καλαμάτα.
      Μετρά 16 συμμετοχές σε Γ’ και Δ’ Εθνική από το 1996, ενώ το 1969 έφτασε μια ανάσα από τη Β’ Εθνική.


      ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
      Οι “ροσονέρι” του Αστέρα είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος της Ναυπάκτου με έτος ίδρυσης το 1958. Προέκυψε από τη συγχώνευση των ομάδων «Ναυπακτιακού» και «Αστέρα Ναυπάκτου».Το 2011 συγχωνεύτηκε με την ερασιτεχνική ομάδα Ακαδημία Ναυπάκτου. Από την αγωνιστική περίοδο 2018-19 αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
      Έδρα το Παπαχαραλάμπειο Εθνικό Στάδιο. Έχει χωρητικότητα 1.650 θέσεων.


      Το κείμενο είναι αναδημοσίευση από
      https://www.sportstonoto.gr/

      Π.Α.Ο ΒΑΡΔΑΣ : ΛΥΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗ


      Ο Π.Α.Ο ΒΑΡΔΑΣ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας του με τους ποδοσφαιριστές Σταθόπουλο Κώστα και Κοντογιώργη Γιάννη. 
      Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια.

      ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ